sábado, 15 de marzo de 2008

El primer home en la Lluna

Neil Alden Armstrong (nascut el 5 d'agost de 1930) va ser pilot de proves, astronauta i el primer ésser humà en caminar sobre la Lluna.

Com comandant del Apol·lo 11, la primera missió pilotada a la Lluna, Armstrong guanyí la distinció de ser el primer en aterrar i possar peu sobre la superfície llunar. El 16 de juliol de 1969, Amstrong, Michael Collins i Edwin E. Aldrin començaren el seu viatje a l Lluna. Aldrin, un expert en sistemes, va prendre el control manual del mòdul llunar i es convertí en el segon ésser humà en caminar sobre la Lluna. Com comandant de l’Apol·lo 11, Armstrong va pilotar el mòdul llunar i logrà un aterratge segur sobre la superfície llunar.

A les 2:56:20 (Temps Coordinat Universal) del 21 de juliol de 1969, Neil Armstrong pissà la Lluna i va pronunciar la seua famosa frase: y pronunció su famosa frase: "És un petit pas per l'home, però un pas gegant per a la humanitat.” Aldrin i Armstrong van estar al voltant de dos hores i mitja caminant sobre la luna, agafant mostres, fent experiments i fotografies.

El 24 de juliol de 1969, els tres homes aterraren en l’Oceà Pacífic i els va arrepelgar el portavions U.S.S. Hornet.Els tres astronautes de l’Apol·lo 11 van ser honrat en un desfile en la ciutat de Nova York tan prompte com van regressar a la Terra.


No hay comentarios: