martes, 4 de marzo de 2008

Com es formí?

Existeixen diverses teories sobre la formació del nostre Sistema Solar, dels quals triarem la proposta de Kant i Laplace en el segle XVIII.

Aquesta teoria exposa que el Sistema Solar se hauria format a partir d'una nebulosa (núvol inmens de gasses i pols) que comencí a col·lapsar-se cap a si mateix degut a forces gravitacionals pròpies. Aquesta força gravitatoria superà a les forces de pressió dels gasses ajudant a que la nebulosa no s'haguera expandit.
La nebulosa, en estat de contracció començà a girar sobre el seu propi eix. Degut a que la nebulosa sofria l'acciò de les forces gravitatòries, la pressió dels gasses i la rotaciò començà a aplatar-se format així el que coneguem com Sisitema Solar.

Dins d'ella es formaren els planetes i els planetes nanos per l'efecte de masses que van anar separant. El cúmul de cossos que començaren a separar-se i a girar al volant d'una gran massa incandescent formaren el Sistema Solar. Endemés, poc a poc va evolucionar degut als xocs entre els cossos que la componien (planetes, asteroides, cometes i altres cossos) donant forma al que hui en dia tenim.


No hay comentarios: